Türkiye uzay ajansı bütçesi

Tua amacı nedir?

Türkiye Uzay Ajansı (TUA); uzay ve havacılık bilimi ve teknolojilerine yönelik orta ve uzun vadeli amaçları, temel ilke ve yaklaşımları, hedef ve öncelikleri, performans ölçütlerini, bunlara ulaşmak için izlenecek yöntemler ile kaynak dağılımlarını da içeren stratejik planlar hazırlamakla görevli devlet kuruluşudur.

ESA ya hangi ülkeler üye?

Avrupa Uzay Ajansı Ajansa üye ülkeler; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Hırvatistan, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, İspanya, İsveç, İsviçre ve Birleşik Krallık'tır.

Ülkemizin uzay hakkındaki çalışmaları nedir?

Türkiye ilk olarak, 2012 yılında uzay ve uydu sistemlerine yönelik teknolojik gözlem ve araştırmalar amacıyla Göktürk-2 ve 2016 yılında Dünya üzerinden herhangi bir bölgeden askeri istihbarat amaçlı yüksek çözünürlüklü görüntü elde etmek amacıyla Göktürk-1 keşif uydularını fırlatmıştır.

Tua başkanı kimdir?

Serdar Hüseyin Yıldırım Yüksek lisansını Berlin Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri alanında yaptı. Kadir Has Üniversitesinde hava yolu işletmeciliği dersleri verdi.

Tua anlamı nedir?

TUA'nın açılımı "Türkiye Uzay Ajansı" demektir.

NASA nedir kısa ve öz?

NASA (İngilizce: National Aeronautics and Space Administration, lit. = Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi), Amerika Birleşik Devletleri'nin uzay programı çalışmalarından sorumlu olan kurum. 29 Temmuz 1958 tarihinde ABD Başkanı Dwight Eisenhower tarafından kurulmuştur.

Türkiye ESA üyesi mi?

Avrupa Uzay Ajansı'nın (ESA) 22 üyesi bulunuyor. Üyelik için AB üyesi olma şartı aranmayan ESA'ya birlik dışında Norveç, İsviçre, İngiltere gibi ülkeler de üye. Fakat Türkiye ESA'nın bir üyesi değil. 2004'te TÜBİTAK ile ESA arasında imzalanan işbirliği anlaşmasından sonra üyelik için bir adım atılmadı.